Sunday, March 29, 2015

Traditionelt og hyper moderned

Vi startede dagen i dag med besøg i et shinto temple, der ligger i Yoyogi park midt i Tokyo. Man ankommer gennem to hellige porte der beskytter mod dæmoner og templet består af en række bygninger. Om søndagen er der ofte navngivning af børn  og bryllupper og vi var også heldige at se flere optog og foto opstillinger. Jeg skrev også en bøn og vi købte beskyttende talismaner med bønner, man kan købe alt lige fra ønsket om godt helbred, at man består eksamen til god trafik sikkerhed og held i kærlighed.


Det er lidt forunderligt at gå rundt midt i denne store metropol uden at kunne opleve byen. En skov af kæmpe træer ligger omkring templet, og der er helt fredfuldt.










Derefter sluttede freden også. Vi fortsatte til en forretnings gade med små hippe butikker, bl.a. den nyeste mode og punker tøj, men også smykker, kostymer og de mærkeligste bud på vafler med tilbehør. I det hele taget har de fleste restauranter plast modeller af den mad de serverer, der må være nogen der tjener stort på det. Gaden er en stor turist attraktion også for japanere, der var mange mange mennesker og flere på vej da vi gik videre.





















Vi fortsatte til Akihabara distriktet, hvor vi havde købt en rundvisning. Megumi var vores søde tourguide og vi var de eneste, der havde bestildt den tur, så vi fik valuta for pengene, hun har posted billeder af os den 29.3 på deres facebook profil AkibalandTours

Det er et område, der handler om elektronik, det startede det som, men det har udviklet sig til også at være et kæmpe område for manga, anime og otaku kultur, som blandet andet er fan amatør bogudgivelser, om kæreste historier for kendte figurer, piger og drenge, der har dukker som deres nærmeste ven, som de transporterer i violin kasser, da ikke alle i samfundet forstår det (hvorfor mon?) og pop fan dyrkelse. Der er kæmpe varehuse med alle mulige produkter indenfor denne kultur. Hvis vi ikke havde bestildt en rundvisning i det, havde vi kun oplevet 5 % af hvad vi faktisk oplevede. Man kan bl. a. bygge sin egen dukke, der fås overkrop med bryster i alle størrelser, store og små numser, forskellige ben etc. Men det vigtigste af det hele var selvfølelig øjnene, de fandtes i et utal af udgaver og håret, lang og korthårede parykker i alle regnbuens farver.
Tilsvarende kunne man klæde sig selv ud i lige så stort omfang.
Første billede er fra den oprindelige elektronik smøje, med boder helt ned til 1x2 meter hvor ejeren må kravle under disken. På 1. sal var der en mini shrine, der var en model af den oprindelige store udgave, som bystyret havde revet ned til fordel for fremskridtet og nybyggeri. Men templet for området er vigtigt, så nu findes det så i mini udgave.


Så var der varehuset hvor man kunne købe nogle af de først producerede spilkonsoller og spil fx. Comodore 64. På næste etage var nyere fx. Playstation 1. På næste etage var spil maskiner i en spille cafe, som man ikke finder længere i Cph, men vi senere så flere af i et andet kvarter.
Undervejs i rundvisningen var vi på café på Coffee@Home, hvor der var en række maidens, der tog imod os. Man kunne få diverse menuer, der alle omfattede at man fik taget billede på en scene med sin ynglings maiden. Til billedtagning skulle man have lidt udklædning, og det var min oplevelse at det er et alternativ til karokee hvor man kan grine af hinanden. Jeg fik en Green icethe latte, det behøver jeg ikke at smage igen, men det var en fin Picachue (staves det mon sådan?) min maiden fik tegnet på den.

Vi sluttede dagen i Shinjuku distriktet, tæt på hvor vi bor, i Robot restaurant. Det er et 1,5 time langt show med kæmpe maskiner og unge piger delvist i små dragter. Svært at beskrive, men de fremførte bl.a. en moderne udgave af traditionelle festivals shows, med trommer og dans. Dermed fik vi ringen sluttet :)

PS normalt ville jeg ikke tage billeder af toiletter!





No comments:

Post a Comment